Meteen naar de inhoud
logo liebster award

Yay! We zijn genomineerd voor de Liebster Award!

We hadden hem al wel eens gezien: de Liebster Award. Dit is een online aanmoedigingsprijs, waarvoor een collega-blogger je kan nomineren. Het is vooral een teken van waardering, bedoeld om kleinere blogs en hun schrijvers even in de schijnwerpers te zetten. Naast de nominatie krijg je een aantal persoonlijke vragen om te beantwoorden. Vervolgens nomineer je zelf weer vijf andere bloggers. Het werkt een beetje als een kettingbrief. Je bepaalt zelf of je de nominatie aanvaardt.

Kettingbrieven

Ohhhh, kettingbrieven! Weet je het nog? Ik kan ze me nog goed herinneren uit mijn basisschooltijd. Je mocht ze niet weigeren en als je het lef had om ze niet door te sturen, riep je alle ellende uit de wereld over je af. Drama natuurlijk. Er stond een lijstje adressen op de brief. Naar het bovenste adres moest je een ansichtkaart sturen. Je eigen adres zette je onder aan de lijst en je stuurde de brief naar 5 mensen door. Het zou niet lang duren, voordat je eigen deurmat vol zou liggen met ansichtkaarten… Een leuk concept, maar ik zit nog steeds op die volle deurmat te wachten. Je had ook nog Herman, het doorgeefbrood. Mijn moeder was er heel duidelijk in: ik wil geen Herman in huis! Niet veel later brak ik mijn arm.

Gelukkig is de Liebster Award een leuke kettingbrief! We zijn er heel trots op dat Erinn Philippaerts ons heeft genomineerd. Super bedankt! Erinn is zelf nog maar net begonnen met haar beautyblog Spending time on me en heeft ons een paar vragen gesteld. Dus daar gaan we:

Erinn’s vragen

 • Wat zijn je verwachtingen over je blog?

Ik hoop dat het ons gaat lukken om komend jaar een goed reisblog te creëren. Een blog met vermakelijke reisverhalen, mooie foto’s en interessante informatie over verre bestemmingen. Ik hoop dat mensen moeten glimlachen om mijn verhalen, genieten van de foto’s en de informatie die we delen ook nuttig vinden. Ik verwacht dat wij komend jaar zelf heel veel plezier gaan beleven aan Ctheworld. Tot nu toe lukt dat heel goed!

claudia voor wereldkaart

 • Met wie zou je graag eens samenwerken voor je blog?

Samenwerken? Daar hebben we eigenlijk nog helemaal niet over nagedacht. Maar misschien is het wel leuk om nog eens samen te werken met de toffe reisblogs die wij hebben genomineerd. Het zijn stuk voor stuk inspirerende websites.

 • Wat zou je graag bereiken met je blog?

Ons belangrijkste doel is iets moois te maken. Wij hebben een gigantisch fotoarchief en talloze herinneringen. Reizen is onze grote gezamenlijke passie. Dit willen we delen. Het zou fantastisch zijn als andere reizigers ons blog als een inspiratie- en informatiebron gaan zien. Of als we een schare volgers krijgen die iedere week weer uitkijken naar een nieuwe blogpost op Ctheworld, gewoon omdat ze de verhalen leuk vinden.

reiswijzer

 • Hoe heb je beslist wat je hoofdonderwerp van je blog is?

Over het hoofdonderwerp van ons blog heeft nooit enkele twijfel bestaan. Natuurlijk zijn dat onze reizen! Wij ademen reizen. Wij leven om te reizen. De wereld zien is ons levensmotto.

 • Hoe vaak is je blog vermengd met je dagdagelijkse leven?

Wij hebben allebei een fulltime baan. Daarnaast reizen we zoveel mogelijk. Het vormt een rode draad in ons bestaan. Er staan altijd nieuwe reizen op de planning. Sinds begin 2018 krijgt deze passie ook zijn beslag in dit reisblog. Iedere week schrijf ik een blogpost. Iedere dag zet Eric een foto op instagram. We slingeren zo af en toe iets op facebook en worstelen nog een beetje met pinterest. We zijn dus iedere dag bezig met Ctheworld. Op werkdagen misschien een half uurtje, op vrije dagen al gauw een paar uur. Het is erg leuk om dit samen te doen. Maar we moeten wel een beetje oppassen dat we niet gaan overdrijven. We moeten voorkomen dat vrienden gaan denken: “Komen ze weer aan met hun achterlijke reisblog!”. Maar voorlopig worden we gelukkig nog gewoon uitgenodigd op feestjes.

paradise

Onze nominaties voor de Liebster Award

Nu wordt het hoog tijd dat wij collega-bloggers in het zonnetje gaan zetten. Afgelopen week heb ik tientallen reisblogs bezocht. Verhalen gelezen. Foto’s bekeken. Keuzes gemaakt. Wij houden van mooie reisblogs met goede teksten en dito foto’s. Deze reisblogs komen met vlag en wimpel door onze selectie:

Lalaleo: Leonie is fotograaf en reisblogger. Op Lalaleo schrijft ze heerlijke verhalen, met prachtige foto’s. Zelf zegt ze hierover: “Een persoonlijk verhaal. Waarin niets is gelogen, niets is weggelaten, en niets is overdreven.” Haar verhalen zijn een waar genot om te lezen!

Yourtravelguideonline: Marcel is een van de weinige mannelijke bloggers. Gelukkig heeft hij het advies opgevolgd om meer te doen met zijn talenten voor schrijven en fotograferen. Het resultaat is een interessant reisblog met flair en mooie foto’s.

Wapititravel: Kris en Sylvia zijn twee gepassioneerde reizigers die graag comfortabel reizen en houden van luxe. Hun reisblog is anders dan alle andere. Heb je wel eens gehoord van travel hacking? Zij kunnen je er alles over vertellen.

Chitaltravels: Sanne reist samen met Thijs de wereld rond. Ze zijn altijd bezig met het plannen van een reis, of aan het zoeken naar bijzondere bestemmingen. Ze nemen je graag mee op avontuur en Sanne schrijft daar leuke blogposts over.

dikke prima

Dik verdiend!

Wat ons betreft verdienen jullie allemaal een grote digitale schouderklop! Guided by curiosity blijven wij jullie reisblogs volgen. Het is aan jezelf of je de nominatie aan wilt nemen, maak je geen zorgen over dreigende rampspoed. Maar een compliment van ons heb je sowieso te pakken! Vergeet niet om de regels (of deze link) op te nemen in je blogpost. En laat de bedenker van de Liebster Award (Jack Henry) weten dat je bent genomineerd. Hij kiest namelijk aan het eind van het jaar de winnaar.

Wat wij graag van jou willen weten:

 • Wat was voor jou de aanleiding om dit reisblog te starten?
 • Hoe zijn de eerste maanden reisbloggen bij jou gegaan?
 • Hoe heeft reizen je leven veranderd?
 • Wat is je dierbaarste reisherinnering?
 • Welke muziek hoort voor jou bij reizen?
 • Wat is je grote (reis)droom?

We zijn benieuwd naar jullie reacties!

4 reacties op “Yay! We zijn genomineerd voor de Liebster Award!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.