PRIVACYVERKLARING

Vanaf 25 mei 2018 is iedere website die persoonsgegevens verwerkt wettelijk verplicht om een privacyverklaring op te stellen. Dat geldt ook voor reisbloggers. In onderstaande verklaring heb ik opgeschreven welke gegevens ik verwerk voor mijn reisblog en met welk doel.

 

PERSOONSGEGEVENS: WELKE, WAAROM EN BEWAARTERMIJN

Nieuwsbrief

Op Ctheworld.nl bestaat de mogelijkheid je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Hiervoor geef je via het inschrijfformulier je e-mailadres aan mij door. Je voor- en achternaam zijn optioneel. Deze gegevens gebruik ik enkel en alleen voor het versturen van de nieuwsbrief. De nieuwsbrief verstuur ik via het programma Mailchimp. Mailchimp gebruikt ook je IP adres. Ik kan in de statistieken zien wanneer je je hebt ingeschreven en wanneer je je uitschrijft. Ook zie ik of de nieuwsbrief wordt geopend en naar welke pagina’s wordt doorgeklikt. In iedere nieuwsbrief staat een uitschrijfknop, waarmee je je op ieder moment kunt uitschrijven voor het ontvangen van de nieuwsbrief. Ik bewaar je gegevens na uitschrijving niet. Voor de privacyverklaring van Mailchimp verwijs ik je naar hun website.

Reacties achterlaten

Onder blogs op Ctheworld.nl bestaat de mogelijkheid een reactie achter te laten. Je naam wordt zichtbaar op de website. Voor mij worden je naam, mailadres, eventuele website en IP-adres zichtbaar. Deze gegevens blijven bewaard, totdat je de reactie verwijdert of totdat ik het bericht verwijder. Als je een reactie achterlaat via het contactformulier vraag ik ook om je naam en mailadres. Als je mij een e-mail stuurt zal ik jouw e-mailadres, naam en de inhoud van de e-mail zien. 1 keer per jaar verwijder ik alle e-mails van een jaar of ouder.

Statistiekprogramma’s

Met statistiekprogramma’s als Google Analytics en de statistieken van hostingprovidor Transip kan ik zien welke pagina’s worden bekeken. Dit gebruik ik om het bezoek- en klikgedrag op Ctheworld.nl in kaart te brengen en zo mijn website te optimaliseren. Ik zie hierbij geen persoonsgegevens. Voor deze programma’s wordt je IP-adres gebruikt. De diensten hebben van mij geen toestemming gekregen om jouw gegevens te delen met anderen.

Bezoekers onder 16 jaar

Ctheworld.nl heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij zij daarvoor toestemming hebben van hun ouders of voogd. Het is voor mij echter niet mogelijk te controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Als je denkt dat er zonder toestemming toch persoonlijke gegevens zijn verzameld van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met mij op via info@ctheworld.nl, dan kan ik de informatie verwijderen.

COOKIES

Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van de computer wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan weer naar deze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Google Analytics

Ctheworld.nl plaatst cookies van Google. Dit doe ik om te kunnen bekijken hoe bezoekers de website gebruiken. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Om je privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik een verwerkersovereenkomst met Google afgesloten en heb ik “gegevens delen” uitgeschakeld. Ook heb ik het IP-adres geanonimiseerd in de Google Analytics code. Google is een Amerikaans bedrijf en slaat de door haar verzamelde informatie op in Amerikaanse servers. Voor meer informatie over het beleid van Google Analytics, verwijs ik je naar de website van Google.

Social media knoppen

Op mijn site is een aantal social media buttons verwerkt. De meeste social media kanalen werken met cookies. Ik heb geen invloed op hoe zij de cookies plaatsen. Lees de privacy verklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Affiliate partners

Ik werk met een aantal affiliate partners (zoals Booking.com en bol.com). Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van een cookie, die geplaatst wordt door de partner. Ik heb hier dus geen invloed op. De gegevens die worden verstuurd, en die ik zie, zijn niet terug te herleiden naar jouw persoon.

Cookies uitschakelen en verwijderen

Je kunt cookies uitschakelen en verwijderen via je browserinstellingen. In de help-functie van je browser kun je vinden hoe je dit moet doen.

 

GEGEVENS DELEN MET ANDEREN

Je mag er op vertrouwen dat ik geen gegevens met derden deel, tenzij dit wettelijk noodzakelijk is.

 

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

Je mag jouw persoonsgegevens altijd inzien, corrigeren of laten verwijderen. Stuur gewoon een mailtje naar info@ctheworld.nl en dan regel ik het zo snel mogelijk. Om te kijken of je echt degene bent die je zegt te zijn kan het zijn dat ik vraag om een foto van je paspoort.

 

BEVEILIGING

Ik ga zorgvuldig met je gegevens om en neem de bescherming ervan serieus. Het beheer van Ctheworld.nl wordt door mij persoonlijk gedaan. Niemand anders heeft toegang tot de gegevens. Mijn computer is beschermd met virusscan, firewall en wachtwoord. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, laat het mij dan weten.

 

KLACHT INDIENEN

Wilt je een klacht indienen over de manier waarop ik jouw persoonsgegevens bescherm? Dat is mogelijk via de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Het kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 

Ik hoop dat alles helder voor je is! Zo niet, neem dan even contact op.

 

Vriendelijke reisgroet!

 

Claudia

 

Ps. Deze privacyverklaring kan ieder moment wijzigen, doordat ik wijzigingen in mijn beleid kan maken. Ik raad je dus aan deze privacyverklaring regelmatig te bekijken.