Ga naar de inhoud
buitenruimte Zuid-Afrika Nomads Den

Als digital nomad naar Zuid-Afrika?

Bij woorden als safari, big 5 en het Kruger Park denk je vast niet meteen aan een bestemming met goede wifi en een werkplek. Wij in ieder geval niet. Het bestaat echter wel! We hebben in Hoedspruit de perfecte bestemming voor digital nomads in Zuid-Afrika gevonden. De Nomads Den is een safari walhalla voor digital nomads en reizigers die graag online verbonden blijven. Het ligt in de buurt van het Kruger National Park en de befaamde panoramaroute, waardoor je werken en reizen op een aangename manier kunt combineren. Vorig jaar ontmoetten wij de Nederlandse eigenaren Pim en Veerle in Namibië, Nomads Den was toen nog een droom. In november gingen wij een kijkje nemen, want hun workation-locatie is na een jaar hard werken werkelijkheid geworden.

Digital Nomads Zuid-Afrika

Digital nomad in Zuid-Afrika

Op safari gaan in het Krugerpark, de big 5 spotten en aan het eind van de middag het stof van je afspoelen met een duik in je privé zwembad. De volgende ochtend met een geurige espresso opstaan, je laptop openklappen en tijdens je werkdag genieten van giraffes die in je tuin op visite komen. Bij de ondergaande zon het houtvuur aanmaken en met een goed glas Zuid-Afrikaanse wijn mijmeren over je lieve leven als digital nomad in Zuid Afrika. Hoe klinkt dat?

woonkamer Nomads Den

Luxe villa in Hoedspruit

De Nomads Den is gelegen aan een droge rivierbedding in een exclusief stuk van het Hoedspruit Wildlife Estate. De villa heeft twee slaapkamers met ieder een eigen badkamer, een luxe keuken (met klimaatkast voor je wijn) en woonkamer. Het ontwerp is smaakvol modern, fris en licht. Vanaf het ruime terras of het privé zwembad heb je vrij uitzicht over de rivierbedding. Mijn favoriete plekje is de schommel! Het viel ons op hoe rustig het was. Met alleen het fluiten van vogels voel je je helemaal alleen op de wereld. Hoewel koedoes en zebra’s je privacy zomaar onaangekondigd kunnen verstoren.

Snel internet en altijd stroom

Voor ons is snel internet en stroom vanzelfsprekend. In Zuid-Afrika niet. Heel het land heeft te maken met load-shedding, wat betekent dat je op bepaalde periodes gedurende de dag geen elektriciteit krijgt, omdat het elektriciteitsnetwerk in Zuid-Afrika overbelast is. Het is om die reden voor remote workers belangrijk om in Zuid-Afrika goed op te letten of een accommodatie betrouwbare stroom levert en of er degelijke wifi beschikbaar is.

Pim vertelt ons: “We hadden zelf als digital nomads in (Zuid-)Afrika een grote uitdaging om een accommodatie te vinden waar we betrouwbaar konden werken, al was het maar voor een uurtje. Vanuit die uitdaging hebben we onze eigen bestemming voor nomads opgericht waar je 100% zeker bent van snel internet en stroom. We hebben zelfs een dubbel uitgevoerde internet verbinding. Fijn voor je werk, maar ook lekker als je graag je social media up to date houdt.”

Safari in Hoedspruit of het Kruger

Rond de Nomads Den in het Hoedspruit Wildlife Estate is de natuur hartstikke mooi. Je kunt vanaf de villa op wandel- of fietssafari door het park. Wij zagen er jakhalzen, giraffes, zebra’s, impala’s en een gordeldier. Onder de geparkeerde auto van de buurvrouw had een wild zwijn een nest voor haar jongen gegraven. Daar was ze blij mee!

Voor het grotere dierengeweld kun je op safari in één van de nabijgelegen Big 5 reservaten, die onderdeel uitmaken van The Greater Kruger, of in het Kruger National Park zelf. Het Kruger ligt op een klein uur rijden van Hoedspruit en is met een normale auto te bezoeken. Vooral in het zuidelijke deel van het park leven veel wilde dieren. Wij hebben het ooit voor elkaar gekregen om in het Kruger de big 5 (olifant, leeuw, luipaard, buffel en neushoorn) op één dag te spotten. Succes is verzekerd in het Kruger.

wilde hond kruger

Panorama Route

Een andere must see in de buurt van de Nomads Den is de Panorama Route. Op deze route rij je in een dag langs de mooiste plekken in de omgeving. Bij Bourke`s Luck Potholes zie je ronde gaten die zijn uitgesleten door kiezelstenen in de poelen, waar de twee rivieren samenkomen. Het uitzichtpunt God’s Window heeft haar naam niet zomaar gekregen en ga ook zeker kijken bij The Three Rondavels.

God's Window panoramaroute
de drie rondavels panoramroute

Toekomst van de Nomads Den

Het was ontzettend leuk om Veerle en Pim na een jaar terug te zien, het klikte weer als vanzelf. Tijdens een lekkere Zuid-Afrikaanse braai hebben we bijgepraat over onze avonturen. Terwijl wij een jaar vakantie vierden, hebben zij keihard gewerkt om hun droom te verwezenlijken. We durven onze handen in het vuur te steken voor de service, professionaliteit en gastvrijheid van Veerle en Pim. We gunnen ze alle succes met Nomads Den. Over het komende jaar zegt Veerle: ‘Voor 2024 hopen we nog twee villa’s toe te kunnen voegen aan ons aanbod en wie weet volgen er in de toekomst nog andere Afrikaanse digital nomad bestemmingen’. Aan ambitie geen gebrek. We gaan ze volgen.

Meer details en boekingen kunnen via www.nomads-den.com gedaan worden. Geef vooral ook door dat je via ons blog bent gekomen, dat vinden we leuk!

zebra hoedspruit wildlife estate

2 reacties op “Als digital nomad naar Zuid-Afrika?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.