Ga naar de inhoud
helikoptervlucht

Te mooi om te missen! 10 hoogtepunten van Hawaï

Denk je aan een vakantie naar Hawaï? Wil je weten wat je beslist niet mag missen? Hawaï bestaat uit 137 eilanden. Wist je dat? Als je je gaat verdiepen in deze bestemming, ontdek je al snel dat er ontzettend veel moois te zien is. In mijn blog over de vier mooiste eilanden vertel ik er heel uitgebreid over. Hopelijk helpt dit om je vakantie te plannen. Maar waarschijnlijk wil je eerst weten wat de echte hoogtepunten van Hawaï zijn. De details komen later wel. Je tijd is beperkt en je wilt weten wat je zeker niet mag missen. Goed. Ik kom meteen ter zake. Dit is onze top 10:

#1.  Helikoptervlucht over Kauai

Het groenste eiland van Hawaii zie je pas echt goed vanuit de helikopter. Een groot deel van het ruige eiland is niet op een andere manier te bereiken. De NaPali Coast en Waimea Canyon zijn adembenemend vanuit de lucht.

#2.  Rijden langs de Road to Hana

De weg naar Hana is misschien wel de mooiste route van de wereld. Langs de route zijn ontelbaar veel mooie dingen te zien. Schildpadden die uitrusten op het strand, uitzichten over de rotsachtige kust, kletterende watervallen en bomen met alle kleuren van de regenboog. De Road to Hana op Maui mag je absoluut niet missen.

Schildpadden op Ho'okipa Beach

#3.  Snorkelen met dolfijnen

Op Big Island kun je bij Kealaekua snorkelen met dolfijnen. Met een kano peddel je naar de plek langs de kust waar een grote groep dolfijnen leeft. Als je een beetje geduld hebt, komen ze vanzelf langs. Je kunt dan snorkelen tussen wilde dolfijnen. Wat een beleving!

#4.  Vulcanoes National Park bezoeken

In het Vulcanoes NP op Big Island zie je hoe hete lava naar de zee stroomt. Op deze plaats groeit het actieve, vulkanische eiland nog steeds! In het voorjaar van 2018 is de Kilauea vulkaan uitgebarsten, waardoor het park was gesloten toen wij in Hawaii rondreisden. Inmiddels is het park weer open.

#5. Flaneren op Waikiki Beach

Als je Hawaï zegt, zeg je Waikiki Beach. Toch? Je kunt gewoon niet naar Hawaï gaan, zonder een bezoek aan de hoofdstad Honolulu en het beroemde Waikiki Beach te brengen. Het is the place to be. Flaneren op het stand, een cocktail drinken, mensen kijken of misschien zelfs een surfles nemen? (Voor rustigere standjes ga je naar de noordkust van het eiland.)

Waikiki Beach

#6. Wandelen langs de Napali Coast

Wat een prachtige kust! Geen wonder dat er op Kauai zoveel films zijn opgenomen. Wij konden de Kalalau trail helaas niet lopen, omdat de weg naar het beginpunt van de trail was afgesloten. Wat hebben we daarvan gebaald! Als je de kans hebt, ga dan zeker (een stuk) van het pad lopen. Te mooi om te missen.

#7. Wachten op de zonsopkomst op de Haleakala vulkaan

Op Maui moet je beslist vroeg uit je bed om naar de Haleakala vulkaan te gaan. De opkomende zon zorgt voor een bijzonder kleurenpalet in het wolkendek. Vergeet niet (zoals wij) om vooraf een plekje op de vulkaan te reserveren!

zonsopkomst Haleakala vulkan

#8.  Wandelen langs de Waimea Canyon

Deze kleurrijke kloof wordt met recht de Grand Canyon van de Pacific genoemd. Vanuit verschillende punten en wandelingen langs de rand heb je uitzicht op de warme bruine, roestige kleurlagen in de rotsen. Dit is weer een mooi staaltje overweldigende natuur.

waimea canyon

#9.  Duiken met reuzenmanta’s

In Kona op Big Island kun je een nachtduik maken met reuzenmanta’s. Men gebruikt warme lampen om plankton aan te trekken. Manta’s zijn daar dol op en komen heel dichtbij. Ook voor snorkelaars is dit een supertoffe excursie. Je blijft dan aan de wateroppervlakte.

#10.  Geschiedenisles in Pearl Harbor

Waarschijnlijk niet de leukste plek waar je naar toe gaat in Hawaï. Maar een stukje geschiedenis hoort er toch ook bij. Een bezoek aan Pearl Harbor mag daarom volgens mij niet ontbreken in deze top 10.

oorlogsschip Pearl Harbor

Hoogtepunten Hawaï 

Dit is hem. Onze top 10. Het was best lastig om te kiezen en de volgorde te bepalen. De top 3 staat als een huis, maar ik had ook best een top 20 met hoogtepunten van Hawaï kunnen maken. Er is namelijk ongelofelijk veel te zien en te doen op de verschillende eilanden. Wil je je verder verdiepen in deze bestemming? Lees dan ook mijn andere blogs over deze exotische bestemming.

Tags:

8 reacties op “Te mooi om te missen! 10 hoogtepunten van Hawaï”

  1. Linda | travellersoftheworld

    Hawaii lijkt mij zo gaaf en staat dan ook echt hoog op mijn bucketlist. Vooral de vlucht over de prachtige landschappen en het snorkelen met dolfijnen spreekt mij heel erg aan. Maar de rest vind ik er ook top uit zien. De natuur op Hawaii moet prachtig zijn. Het klinkt echt als een droomeiland.

  2. Wauww, wat veel gaafs! Hoe meer ik over Hawaii lees en zie, hoe enthousiaster ik word! Al die schildpadden bij Road to Hana zijn trouwens erg gaaf. In Mexico wilde ik er ook een spotten, maar op Hawaii heb je een heel strand vól! De zonsopkomst bij de vulkaan lijkt me ook magisch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.