Ga naar de inhoud
Lady of Liberty

De 5 tofste plekken: zo ziet een ideale dag in New York eruit!

New York heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Je hebt er nooit genoeg tijd, of je nu een dag hebt, of een week. Maar wat kies je dan? Hoe ziet een ideale dag in New York eruit? New York is supergaaf. Hyper en over de top. Het is een stad die je grijpt en nooit meer loslaat. Ik zou het gewoon doen. Gaan, je onderdompelen en verslingerd raken. Net als wij. Ook al heb je weinig tijd. Je begint gewoon met accepteren dat je nog een keer terug moet komen. Hoe erg kan dat nou zijn? Ik zou het wel weten! Ik vertel je welke 5 toffe plekken je moet zien om een ideale dag in New York te hebben. 

Bereid je voor op je stedentrip naar New York en lees ook mijn blog: Plan je trip naar New York. Wat regel je vooraf?

#1. Ontbijt in een leuk koffietentje

ontbijt bij Rustic Table

Je begint met een ontbijt in een leuk koffietentje. Wij gingen naar de Rustic Table. Het is nu helaas permanent gesloten, maar op Tripadviser vind je genoeg andere. Even met een lekkere warme bak koffie in je handen, de drukte om je heen gadeslaan. Rustig de dag opstarten. De Rustic Table was klein, zoals veel van dit soort plekken in New York, met een industriële look and feel. Je kunt er vaak niet reserveren en je moet in de rij staan, maar dat hoort er wel een beetje bij in New York. Geniet van je latte macchiato en Griekse yoghurt met granola. Probeer een plekje te bemachtigen aan het raam. Niet te lang blijven hangen, hoor! Je moet naar het Meatpacking District.

#2. Meatpacking District

Het Meatpacking District is helemaal hip and happening. Het was vroeger een rauw industriegebied, bekend om haar vleesverwerkingsbedrijven. In de jaren zestig raakte het steeds verder in verval. Maar sinds eind jaren negentig is de wijk getransformeerd naar een trendy stadswijk, doordat hippe kledingzaken en uitgaansgelegenheden zich er vestigden. Ik vind het een heerlijke wijk om doorheen te dwalen.

Meatpacking district

Je mag het High Line Park absoluut niet overslaan. Het is een soort van groene long, gebouwd op een verhoogde, oude spoorbaan. Het park is aangelegd met gevoel voor architectuur en de uitzichten over de stad zijn geweldig. Ik denk dat je er minimaal een uurtje of twee zoet bent.

natuur in High Line Park

En na zo’n wandeling heb je vast trek. Tijd om naar de Chelsea Market te gaan! Deze voormalige koekjesfabriek is omgetoverd tot een food market met karakter. Je vindt er voor elk wat wils; lekkere sushi, verse vis, een pittige taco of een belegd broodje. Even verderop ligt de Gansevoort Market, nog zo’n toffe food market waar je even langs moet. Kies iets lekkers uit en zoek een leuk plekje: effe zitten.

Chelsea Market

#3. Fietsen in Central Park

De ideale zonnige zomermiddag breng je door in Central Park. Op de fiets. De wind in je haren. Heerlijk, toch? In de buurt van het stadspark zijn verschillende plekken waar je fietsen kunt huren. Binnen het park zijn brede, geasfalteerde fietspaden. Je kunt een aardig rondje rijden. Het is groter dan je denkt. Wij werden verrast door de pittige heuvels, soms is het flink trappen!

onze fietsen in central park

Guggenheim New York

Stop in ieder geval om het iconische Guggenheim te bewonderen en stap ook zeker af bij de gedenkplaats voor John Lennon in de Strawberry Fields. Toen wij er waren werd er muziek gemaakt en gezongen. Ik vind die hippieachtige sfeer wel iets hebben.

Geen wonder dat Central Park zo populair is. Het is een oase van groen en (relatieve) rust in het drukke stadsgeweld. Je waant je in een andere wereld. Plof neer in het gras, trek een flesje wijn open en geniet van het eind van je middag. Neem je tijd. Niets hoeft.

Het leven is vurrukkeluk!

#4. Brooklyn Bridge

Bij Juliana’s onder de Brooklyn Bridge kan je een lekkere pizza krijgen. (Hou rekening met een rij.) En na je pizza ga je te voet, over de Brooklyn Bridge terug naar Manhattan. De avond is gevallen en de stad is verlicht. Met de Lady of Liberty (vrijheidsbeeld) en de skyline van New York voor je, is dit met stip het meest romantische moment van je dag. Pas wel op voor de fietsers! Even treuzelen, even over de rand van de brug hangen. En dan weer terug naar je hotel of appartement, want je gaat je opmaken voor een gezellige avond.

Juliana's New York

uitzicht van Brooklyn bridge

#5. Een ideale dag in New York sluit je af in Café Wha?!

Je gaat naar Café Wha? in Greenwich Village. Niet zeuren over zere voeten. Je trekt je dansschoenen aan, frist jezelf op, doet desnoods een korte powernap en gaat een geweldige avond beleven. Dit is een absolute must do! Mijn beste tip voor New York. In Café Wha? kan je 7 dagen per week terecht voor swingende livemuziek. Stil zitten is onmogelijk. Met recht wordt gezegd dat de beroemde huisband “The Best Damn Band in New York City” is. Wat hebben wij hier een toffe avond gehad! (Check wel even hun website om teleurstellingen te voorkomen. Soms moet je kaartjes kopen of is de kroeg ineens toch dicht op maandag!)

Cafe Wha?

Als je naar huis gaat ben je kei kapot. Half dood. Je voeten schreeuwen om rust. Je hoofd tolt van de biertjes. Of van alle indrukken die je moet verwerken. Maar wat ben je gelukkig!! Wat was dit een FANTASTISCHE dag. Een dag om nooit, nooit meer te vergeten. Ik zweer het je!

uitzicht over New York

Meer stedentrips?

Ben je een liefhebber van stedentrips? Heb je al wel eens gedacht aan Singapore? Het is bijvoorbeeld een leuke stad voor een stopover, als je naar Azië reist! Of ontdek de magie van Tokio: tips voor een toffe stedentrip.

6 reacties op “De 5 tofste plekken: zo ziet een ideale dag in New York eruit!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.