Ga naar de inhoud
uitzicht vallei van 1000 heuvels

17 campings in Namibië: speciaal voor jou getest

Ben je op zoek naar campings in Namibië? Wij helpen je graag! Wij hebben tijdens onze wereldreis op de mooiste plekjes gestaan, met fantastische uitzichten en super goede voorzieningen. In Namibië weet men wel wat een kampeerder wil. Vaak zijn de kampeerplaatsen groot en hebben eigen sanitair. Hoe luxe kun je kamperen? Als je daarvan houdt, is het ook fijn om bij een lodge te kamperen. Dat maakt de camping meestal niet duurder en je kunt gebruik maken van alle extra voorzieningen, zoals restaurant, bar en zwembad. Ik geef de prijzen voor 2 personen. Voor kinderen betaal je vaak de helft van het tarief. Wij reisden met een 4×4 van zuid naar noord, dus we hebben door het hele land campings voor je uitgeprobeerd. Dit zijn de 17 campings in Namibië waar wij zijn geweest:  

Lees ook: Do It Yourself: 10 tips voor zelfstandig reizen in Namibië

#1. Amanzie River Camp – Noordoewer

Deze camping ligt aan de Oranjerivier, net voorbij de grensovergang Vioolsdrift met Zuid-Afrika. Het zijn ruime plekken, ongeveer de helft ligt recht aan de rivier. Sommige plaatsen hebben eigen wc en douche. Alle plekken hebben een eigen gootsteen met een afdakje en een braai. Er is een bar en in het seizoen ook een (simpel) open lucht restaurant.

Prijs voor 2 personen: 360 Namibische Dollar (€ 20,-), contant betalen. Creditcard betaling was niet mogelijk, geen wifi.

kamperen aan de oranjerivier

#2. Canyon Roadhouse

Leuke plek, met fijne kampeerplekken en uitstekend (gedeeld) sanitair. Veel ruimte. Braai en ruim overdekt deel (voor schaduw en tegen eventuele regen). Zwembad en leuk restaurant waar je prima kunt eten. Het roadhouse heeft een Afrikaanse versie van de route 66 sfeer gecreëerd.

Prijs voor 2: 560 N$ (€ 34,-), creditcard betaling mogelijk, wifi in het roadhouse.   

#3. Sossus Oasis campsite

Camping net buiten het Namib Naukluft National Park (Sesriem) en daarom bijna de helft goedkoper dan parkeren binnen het park. De hekken gaan om 7 uur open. Als je de zonsopkomst in het park wilt zien, moet je in het park kamperen. Twaalf mooie campingplaatsen in een cirkel, ruim opgezet, met eigen sanitair, gootsteen en overkapping. Zwembad, tankstation. (Toen wij er in april waren, zaten er veel (ongevaarlijke) gepantserde grondkrekels. Maar de vorige keer, in juli, hebben we ze niet gezien.)    

Prijs voor 2: 500 N$ (€ 30,-), creditcard betaling mogelijk, wifi bij tankstation.

oasis camping namibie

#4. Namib’s Valley of 1000 hills campsite

Bij de lodge zijn drie kampeerplaatsen met prachtig uitzicht over de heuvels, die in april groen kleurden. (Vaak zijn ze bruin.) Eigen sanitair, gootsteen en schaduwdoek waar je kampeerauto onder kan staan. Een beetje verouderd, maar de locatie maakt dit helemaal goed.

Prijs voor 2: 400 N$ (€ 24,-), creditcard betaling mogelijk, wifi bij lodge.

panorama vallei 1000 heuvels
uitzicht vallei van 1000 heuvels
1000 hills camping Namibie

#5. Swakopmund: Skeleton Backpackers

In Swakopmund is het niet meer mogelijk om fatsoenlijk te kamperen. Wij raden daarom aan om een hotel, of B&B te nemen. Wij sliepen twee nachten bij Skeleton Backpackers in een prima tweepersoons kamer met eigen sanitair. Niet heel bijzonder, maar wel een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het ontbijt was inclusief en we konden onze was laten doen (volle zak voor € 6,-).

Prijs voor 2: 630 N$ (€ 37,50), creditcard betaling mogelijk, wifi (traag als het druk is). 

flamingo swakopmund

#6. Spitzkoppe campsites

Dit vonden wij een van de mooiste kampeerplekken in Namibië. Als je in het park kampeert is de entree van het park inclusief. Wij stonden op kampeerplek “Secret B”: aan de voet van de Spitzkoppe, in de schaduw van een flinke boom, met uitzicht over de vallei. De kampeerplekken liggen ver van elkaar, waardoor je super veel privacy hebt. Wij moesten het droogtoilet wel delen met de buren op “Secret A”, maar hebben hem niet gebruikt. Ook de douches bij de entree, hebben we niet gebruikt. Een dagje overslaan kan geen kwaad.

Prijs voor 2: 380 N$ (€ 23,-), creditcard betaling mogelijk, geen wifi.   

spitzkoppe campsites namibie
zebra Namibië

#7. Brandberg White lady Lodge

Ruim opgezette camping naast de White lady lodge bij de Brandberg. Op onze plek konden wel 5 kampeerauto’s staan. Zandondergrond, net (gedeeld) sanitair, eigen braaipit en gootsteen, veel schaduwplekken onder de bomen. Het mooie aan deze camping is dat je gebruik kunt maken van de twee heerlijke zwembad(jes) bij de lodge. In april is het bloedheet en dan is het koele water een weldaad. Van augustus tot november heb je kans om de woestijnolifant in dit gebied te zien. Wij moesten het doen met Alex het stokstaartje, dat in de tuin rondliep. Ook leuk!   

Prijs voor 2: 410 N$ (€ 25,-), creditcard betaling mogelijk, wifi bij lodge

kamperen bij Brandberg

#8. Palmwag lodge & campsite

Deze camping is onderdeel van de Grondwana keten, waarvan je (online) lid kunt worden om korting te krijgen. Het complex heeft twee zwembaden, een restaurant en poolbar met uitzicht over de concessie. Medio augustus heb je kans om Jimbo (de huisolifant) tegen te komen. De kampeerplaatsen zijn netjes, met eigen gootsteen, braai en overkapping. Ruime plekken, maar wel redelijk dicht naast elkaar.

Prijs voor 2: 574 N$ (€ 34,-), creditcard betaling mogelijk, gratis (langzame) wifi.

palmwag camping in Namibie

#9. Palmwag Concessie, C7

Als je door de Palmwag concessie wilt rijden en kamperen moet je dit bij de receptie van de lodge regelen en betalen. Er zijn in totaal 9 wilderniscampings in de concessie. Wij sliepen op C7, een beschutte plek, met veel schaduw, in de rivierbedding. Onderweg zijn we wild tegengekomen (geen roofdieren), maar bij de kampeerplaats hebben we niets gezien. We vonden C2 (Hein’s campsite) ook een mooie plek, onder een grote boom, met uitzicht over de vallei. Verder is C6 (Blackridge campsite) een fantastische plek, vanwege de prachtige zonsondergang en het weidse uitzicht. Hier stond echter veel wind toen wij er waren en daar hebben wij een hekel aan, omdat een flapperend tentdoek de nachtrust flink kan verstoren. Let op, C10 staat wel op de plattegrond van de concessie, maar is in privébezit en je moet er ter plekke apart voor betalen.   

Prijs voor 2: 450 N$ (€ 27,-), betalen bij Palmwag Lodge, geen bereik in de concessie.

reizen door Namibië Palmwag

#10. Warmquelle – Ongongo waterfall campsite

Leuke camping aan de voet van de Ongongo waterval. Om bij de camping te komen moet je door het dorp rijden. Door een warme waterstroom is de temperatuur van het water heel aangenaam. Er zwom ook een schildpadje! Overkapte kampeerplaats aan het riviertje, met betonnen vloer en gootsteen. Eigen douche en wc. Heel netjes. 

Prijs voor 2: 600 N$ (€ 36,-), contant betalen, geen bereik.

warmquelle campings in Nambie

#11. Hobatere roadside camp

Deze kleine camping ligt net voor de Galton entree van het Etosha National Park. De plaatsen liggen dicht bij elkaar, maar zijn mooi en netjes. Eigen sanitair, braaipit, gootsteen en betonnen vloer. De entree van Etosha ging om 7.20 uur open. Het is een mooie optie als je niet de hoofdprijs wilt betalen voor een camping in het nationale park.  

Prijs voor 2: 400 N$ (€ 24,-), contant betalen, geen bereik.

hobatere roadside camping

#12. Etosha Halali camp

Halali in het Etosha National Park is de slechtste camping waar wij tijdens onze rondreis hebben gestaan. Het is echt zonde, maar de camping is volledig in verval geraakt. De deuren van toilet en douche kunnen niet overal dicht. Het enige positieve is de centrale ligging in het park en de mooie waterplaats, waar in de avond neushoorns komen. Toch zou ik een volgende keer liever op een andere camping in het park verblijven.

Prijs voor 2: 712 N$ (€ 43,-), creditcard betaling, goed bereik en wifi.

waterpoel Halili

#13. Kupferquelle resort – Tsumeb

Deze camping is van heel ander kaliber dan alle andere campings waar wij stonden. Het is een truttige, burgerlijke camping, maar de voorzieningen zijn fantastisch! En hij is super goedkoop. Geweldig vonden wij het hier. De gratis wifi is supersnel, een heus wedstrijdzwembad (waar iedere avond twee eenden baantjes komen trekken), wasmachines en -drogers, een goed restaurant en de beste campingdouches ter wereld. Het is een perfecte camping voor een tussenstop, de administratie bij te werken en de was te doen.  

Prijs voor 2: 240 N$ (€ 14,50), creditcard betaling, snel en gratis wifi. 

kupferquelle camping namibie

#14. Otavi Vineyards Self-Catering & Camping

Deze camping is een pareltje. Tamara en Gilmar hebben sinds 2015 een wijngaard en sinds 2021 ook een camping. Er zijn (als ik me goed herinner) vier kampeerplekken met eigen picknickset, overkapping en gootsteen. Verder zijn er ook twee chalets. Hun unique selling point is de mogelijkheid om op je eigen kampeerplaats een privé wijnproeverij te doen, zo je wilt met een heerlijk bord hapjes. (Koken is daarna niet meer nodig.) Tamara vertelt op enthousiaste en informele manier over de wijnen. De volgende ochtend betaal je bij hun huis en behoort een korte rondleiding langs de wijnopslag tot de mogelijkheden.

Prijs voor 2: 330 N$ (€ 20,-), wijnproeverij + hapjes 250 N$ pp (€ 15,-), cash betalen, geen wifi of bereik.

#15. Roy’s Restcamp

Het kamp heeft een gezellige, open lobby en restaurant. Er is een klein zwembadje voor verkoeling en bij de drinkplaats komen ’s avonds elanden. Naast een camping zijn er ook huisjes. Het is een accommodatie waar groepen komen (toen wij er waren, was er een bus vol Nederlanders). Roy’s Restcamp is gelegen op de kruising met een afslag naar het Kaudum National Park en twee “living museums” van de San. Het sanitair gebouw was groot en netjes, de kampeerplekken ruim van opzet, met een braai en betonnen tafel.

Prijs voor 2: 220 N$ (€ 13,-), creditcard betaling mogelijk, gratis (trage) WiFi bij de lodge.

Namibie roy's Rest Camp

#16. Shametu River Lodge & campsite

Super mooie lodge aan de Okavango rivier in de Caprivistrook, met een zwembad (en ligbedjes) en een geweldig zonnedek aan de rivier. De familie die dit exploiteert doet het met veel liefde voor hun gasten. Boottochten of vistrips zijn mogelijk. Helaas lagen er geen nijlpaarden of krokodillen voor de deur. Mooie, ruime kampeerplaatsen met eigen sanitair en zelfs gras. Het 3-gangendiner (voor € 14,- pp) beviel ons uitstekend. Dit is een avondje in luxe kamperen!    

Prijs voor 2: 490 N$ (€ 29,-), creditcardbetaling mogelijk en gratis wifi.

shametu river lodge

#17. Mukolo Camp

Basic camp aan de Kwando Rivier in een ongerepte omgeving in de Caprivistrook. Het ontvangst van Hennie is vriendelijk en gastvrij. Het eigen sanitair is simpel, maar voldoende. Er zijn twee kampeerplekken aan de rivier. Soms komt Henry de hippo ’s nachts over de camping struinen. Het zwembadje (in de schaduw) vonden we niet zo aanlokkelijk, maar het zonneterras aan de rivier daarentegen is onbetaalbaar met een koud biertje!

Prijs voor 2: 440 N$ (€ 26,-), contant betalen, geen wifi, gratis hout.

mukolo campsite namibie
avond Mukolo campsite

Campings in Namibië

De campings in Namibië zijn vaak fantastisch ruim van opzet. Wij houden ervan! Geen Italiaanse taferelen, waar je je buurman kunt horen snurken. We hebben vaak gebruik gemaakt van de app ioverlander. Dat is echt een aanrader, als je het ons vraagt. Je kunt met deze app offline, naar campings zoeken. Dat is onderweg ontzettend handig! Het werd ons daardoor overigens wel duidelijk dat de prijzen van de campings in Namibië sinds Covid stevig in prijs zijn gestegen, soms zelfs verdubbeld.

Hou je van kortingen? Wij zagen bij Roy’s Restcamp de mogelijkheid om lid te worden van Walk-in travel. Dit kost N$ 1000 (€ 60,-) per jaar en geeft 50% korting bij last-minute boekingen op lodges en kampeerplaatsen bij meer dan 50 aangesloten accommodaties. Omdat we het pas aan het eind van onze reis ontdekten, was het voor ons niet zinvol meer om lid te worden. Misschien voor jou wel? Als je buiten het hoogseizoen reist is het zeker interessant. Wij reisden in April en hadden geen enkele camping vooraf geboekt. In het hoogseizoen kan dat lastig worden, Namibië is een populair vakantieland geworden.

Tip: Ben je op zoek naar inspiratie voor jouw reis naar Namibië? Kijk dan eens naar de reisroutes Namibië op de website van wereldreizigers.nl.

Ps. Ik maak gebruik van affiliate-links. Als je via de links of banners op mijn blog naar bijvoorbeeld booking.com gaat en een accommodatie boekt, ontvang ik een kleine commissie. Ik houd daarmee deze site in de lucht, jij betaalt niets extra. Win-Win. Thx voor de support!

4 reacties op “17 campings in Namibië: speciaal voor jou getest”

  1. Wat een gave plekken zijn jullie zo kamperend toch geweest! Spitzkoppe hebben we ook goede herinneringen aan. Die plekjes in de Namib gaan we onthouden! Klinkt als een heel goed idee dat jullie je reis in Afrika zijn begonnen…

    1. Leuk om te lezen. Wij zijn al 6x in zuidelijk Afrika geweest. Hopen over 3 mnd weer te gaan voor 2 mnd. Inderdaad de prijzen zijn erg hoog geworden. Wijn gingen meestal bij kleine particuliere campings staan en daar waren de prijzen onder de 20 euro(2019)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.