Ga naar de inhoud
happy travel tag

Happy travel tag

Wat gezellig. Een happy travel tag! Leuk dat je mij getagd hebt, Inge van Elsarblog.nl. Ik beantwoord in deze tag 8 vragen over de mooie kanten van reizen. Als je het leuk vind om te lezen waar ik happy van word, lees dan lekker verder. Ik vertel je met plezier, waarom ik zo blij kan worden van mijn shampoo en wat mij drijft om over de wereld te zwerven.

Een tag is een bericht waarin een blogger een aantal vragen beantwoordt, met als doel de blogger beter te leren kennen. Andere bloggers worden getagd om de vragen vervolgens ook te beantwoorden.

# 1   Wat is jouw gelukkigste reisherinnering?

De eerste keer dat ik echt geraakt werd door de natuur, was aan de rand van de Grand Canyon. Ik kreeg een brok in mijn keel van het indrukwekkende uitzicht. Wat voelde ik me nietig en tegelijkertijd dolgelukkig. De Grand Canyon heeft daarom een speciaal plekje in mijn hart.    

Grand Canyon trail

#2   Van welke keuken word je blij?

Er is geen specifieke keuken waar ik heel blij van word. Maar van de tonijn in Frans-Polynesië ga ik nog steeds watertanden. Vers gevangen en nog dezelfde dag op je bord. En dan mi-cuit gebakken of zelfs rauw. Lekkerder kan niet!

# 3   Welke films die zich in het buitenland afspelen vind je leuk?

Bijna alle films spelen zich in het buitenland af, toch? Maar bij deze vraag moet ik meteen denken aan onze vakantie in Namibië. We reden toen dwars door de filmset van Mad Max, Fury Road. Naast de hoofdroute zagen we camerawagens en monsterlijke Mad Max voertuigen door de zandwoestijn scheuren. Het duurde wel even voordat we snapten wat we zagen, moet ik zeggen.  

#4   Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Follow the sun van Xavier Rudd vind ik een heerlijk nummer. Het vertolkt heel mooi wat reizen voor mij is. Volg de zon, de wind, je hart.

laan met Baobabs

#5   Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Kleding inpakken vind ik iedere keer weer een drama. Zit er nog iets tussen wat ik pas? Eric gooit een paar shirts en broeken in zijn tas en ik moet alles weer doorpassen. Daarom ben ik heel blij met mijn slippers, die passen altijd!

#6   Van welke verzorgingsproducten word je blij op reis?

Mijn shampoo en borstel. Zij staan met stip op nummer 1. Als je een hele dag door een stoffig Afrika hebt gereden is je haar touw. En als je drie dagen in Oman in het wild hebt gekampeerd is douchen pure luxe. Je haar wassen en daarna borstelen. HEERLIJK.

oman kamperen

#7   Wat doe je op de momenten dat het op reis eens tegenzit?

Vloeken. Laat ik daar maar eerlijk in zijn. Het is al zo vaak voorgekomen dat er iets tegenzat tijdens onze reizen. Ik spreek dus uit ervaring. Eerst vloeken en dan met Eric een plan de campagne verzinnen. Snel schakelen, dat kunnen wij wel. En achteraf hard lachen. Onze missers doen het altijd goed in mijn reisverhalen. Never waste a good story.  

#8   Noem drie redenen waarom reizen jou happy maakt?

Op reis zijn Eric en ik een ijzersterk team. Goed op elkaar ingespeeld. Overal tegen opgewassen. Dat geeft een ontzettend goed gevoel en maakt onze band nog sterker.

Ik word ook heel happy van de vrijheid van reizen. Het liefst reizen wij op de bonnefooi. Zwerven. Geen verplichtingen. Follow the sun.

De wereld is ontzettend mooi. Ik kan erg genieten van de natuur op onze aardbol. We hebben al veel bijzondere plekken bezocht en ik wil heel graag nog veel meer zien. Ik koester dat geluk. Zolang mij dat gegeven is volg ik de zon, zoveel ik kan.

torres del paine

En de Happy Travel Tag gaat naar… 

Ik geef de Happy Travel Tag met veel nieuwsgierigheid door aan Manon Ruitenberg. Veel plezier met het invullen. Ik ben benieuwd naar je antwoorden!

2 reacties op “Happy travel tag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.